Najmanje pet rudara je poginulo i za brojne se strahuje da su ostali zarobljeni pod zemljom u petak nakon što se velika količina zemlje obrušila na ulaz rudnika uglja u istočnoj Indiji.

U rušenju rudnika ostala su zarobljena 23 rudara i deseci vozila dok su se stotine spasilačkih radnika borile tijekom noći da izvuku ljude iz rudnika Lalkmatia u oblasti Godda države Jharkhand.

- Izvukli smo tijela pet poginulih i za još 23 je javljeno da su zatrpani pod zemljom - izjavio je policijski načelnik Harilal Chauhan, Godda za AFP.

Chauhan je kazao da točan broj radnika zarobljenih pod tonama zemlje još nije poznat, dok prema nekim nepotvrđenim medijskim izvještajima ta brojka iznosi 50 ljudi.

Vlasti su poslale više od 200 spasilaca iz nacionalne agencije za bavljenje katastrofalnim situacijama na mjesto nesreće kako bi pomogli u spasilačkim naporima.

Rudnikom upravlja državna tvrtka Eastern Coalfields Limited, čiji je visoki službenik Niladri Roy izjavio za AFP da se više od 250 metara rudnika urušilo dok su radnici išli prema izlaznoj kapiji oko 7.30 sati ujutru po lokalnom vremenu.

Sve rudare zaposlila je privatna firma i rade neprekidno cijeli dan.