Engleski prvak Manchester City pobijedio je uglednijeg susjeda Uniteda i četvrti put zaredom. I ne samo to, od zadnjih sedam gradskih derbija City je dobio čak šest, uz razliku pogodaka 19-6. No, da stvar bude još gora za navijače Crvenih vragova, ovo im je najgori start u prvih deset kola još od 1986. godine.

Da vjerovali ili ne, Louis Van Gaal je s hrpom zvjezdanih pojačanja uspio biti gori od Davida Moyesa. Što mu vrijedi Radamel Falcao (koji je trenutno ozlijeđen), Angel Di Maria, Ander Herrera, Daley Blind i ostali kad je obrana katastrofalna.

Još je United protiv Cityja imao sreće jer domaćinu se mogao slobodno dosuditi i koji 11-erac od tri-četiri sumnjive situacije u kaznenom prostoru De Gee. Kod jedne takve, kad je Marouane Fellaini s leđa po nozi udario Sergija Aguera, dogodio se incident o kojoj se dan kasnije vodi polemika u engleskoj nogometnoj javnosti.

Naime, Fellaini se nakon pada Aguera zaletio prema Argentincu koji je ležao na podu. Sigurno mu je nešto 'sočno' poručio aludiravši da je ovaj simulirao (udarac s leđa je postojao, pitanje je samo kojeg intenziteta), no na kasnijim fotografijama vidi se pljuvačka koja izlazi iz usta belgijskog veznjaka vruće marokanske krvi.

Većina medija se slaže, Fellaini je 'pljuvač iz derbija', dok je Louis Van Gaal nakon utakmice pokušao obraniti svog igrača objasnivši kako ponekad slina sama iscuri iz usta. Vidjet ćemo kako će ovaj važan let nogometaševe sline protumačiti u savezu.

gol.hr