Radomir Novaković Cakan je uspješni biznismen iz Crne gore koji je svojim nevjerojatno darežljivim odnosom prema zaposlenicima zaradio titulu "najboljeg šefa na Balkanu", prenosi Blic.

Vlasnik "Cakan Sports", najvećeg lanca trgovina sportskom opremom u Crnoj gori, koji se nedavno počeo baviti i politikom, poznat je po tome koliko cijeni svoje zaposlenike.

Prvi put je iznenadio svoje radnike kad je četvero njih poklonio nove automobile. Kad su ljudi koji za njega godinama rade dobili premještaj smatrao je da im treba olakšati dolazak na posao, prenosi Index.hr

"Ovako više nemaju izgovora za kašnjenje", našalio se.

"Kad smo ih vidjeli, ostali smo bez teksta. Kad nam je šef rekao 'ovo je poklon za vas', nismo mogli vjerovati da nam se to događa", rekla je jedna od sretnih zaposlenica za RTS.

Kad je 2014. načuo da jedan od njegovih zaposlenika štedi novac od plaće kako bi mogao otići na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil, sam mu je platio put, a prije nekoliko godina poslao je čak četrnaest svoji zaposlenika na Bahame i Sejšele jer je smatrao da "oni to zaslužuju". Drugom prilikom je za nekoliko radnika platio luksuzno krstarenje Mediteranom, prenosi Oddity Central.

Na upit Blica zašto ne koristi neke jeftinije načine da motivira svoje radnike, odgovorio je:

"Novac dođe i ode, a uspomene ostaju za cijeli život. Prijatelj mi drži turističku agenciju i pitao sam ga što ima u ponudi i po kojoj cijeni jer sam htio da moji zaposlenici zaista uživaju u tom odmoru. Kad su se vratili s puta radili su još bolje. Pokazivali su mi slike i zajedno smo se smijali njihovim dogodovštinama."

Nije mu baš jasno odakle tolika medijska pompa.

"Kad si normalan čovjek, to je velika vijest. Iznenadilo me to, ali sretan sam zbog pozitivne reakcije, to je danas rijetko, osobito ako se netko bavi politikom", rekao je Blicu.

Novaković je već godinu dana na čelu Skupštine općine Bar, a svih se primanja odrekao kako bi pomogao potrebitima, pa ga narod od milja zove Brat.