Kao Udruga 3. bojne Brigade Rama i branitelja Uzdola osjećamo osobitu odgovornost za ispravno pamćenje žrtava 29 hrvatskih civila i 12 branitelja, pripadnika HVO-a, nad kojima su pripadnici tzv. Armije BiH izvršili masakr, na Uzdolu 14. rujna 1993. godine.

Kao i svake godine na blagdan Uzvišenja Svetog Križa i ove godine za našu župu sv. Ivana Krstitelja žalosni je dan spomena na krvavi događaj koji se dogodio prije 25. godine nad selom Uzdol. Ovaj nemili događaj koji se dogodio 14. rujna 1993. nije samo zločin nad selom Uzdol i njegovim žiteljima, nego je stradanje branitelja Rame kao i svog  Hrvatskog puka ove napaćene zemlje Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja započet će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u memorijalnom centru s početkom u 10:30 sati, a Sveto misno slavlje predvodit će Mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u BiH u 11:00 sati.

Vaš dolazak na ovaj događaj bio bi veliki znak pažnje i potpore u ovim teškim trenucima za hrvatski narod Uzdola, Rame i cijele BiH.
 
Udruga 3. bojna brigade Rama
i branitelja Uzdola