Facebook testira novu opciju za WhatsApp koja bi mogla oduševiti više od milijardu i pol korisnika te aplikacije i omogućiti još veću privatnosti i sigurnost pri dopisivanju.

Naime, u kodu nove testne verzije WhatsAppa za Android otkrivena je nova opcija koja će omogućiti samouništenje poruka nakon određenog vremena.

Riječ je o jednoj od opcija koja je proslavila Snapchat – nakon što poruka stigne na aplikaciju aktivira se brojač od npr. 5 ili 10 sekundi.

Kada prođe to vrijeme poruka se automatski uništi, tj. izbriše iz aplikacije, što je fantastična mogućnost za sve koji šalju poruke za koje ne žele da ih vidi (ili kasnije pronađe) itko drugi osim primatelja.

Aplikacija za dopisivanje Telegram također ima sličnu opciju koja omogućuje brisanje pristiglih poruka nakon određenog vremena i to je jedna od najpopularnijih opcija na platformi te ne sumnjamo da će biti iznimno popularna i na WhatsAppu, javlja Zimo.

Telegram ne pohranjuje poruke na svojim serverima i onemogućuje korisnicima njihovo prosljeđivanje ili snimanje zaslona dok je poruka prikazana.

Trenutačno WhatsApp testira mogućnost samouništivih poruka u grupnim porukama s više korisnika, a poruke mogu nestati iz telefona već nakon 5 sekundi od slanja, odnosno najviše sat vremena od kada su poslane.

S obzirom na to da je riječ o opciji o kojoj nismo saznali iz službenih kanala, još nema informacija kada bi mogla postati dostupna svim korisnicima.

Također, uvijek postoji mogućnost da Zuckerberg odustane od takve opcije, no kako je riječ o opciji koju će sigurno pozdraviti svi korisnici, za pretpostaviti je da će je s vremenom ipak i službeno predstaviti.