Udarni turistički vikend sredinom kolovoza na Makarskoj rivijeri, gdje se odmara 62 tisuće gostiju, u znaku je najveće ovoljetne ljetne smjene gostiju, većih gužvi na prometnicama te u trajektnom prometu.

U ljetovalištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podacima turističkih ureda, odmara se 62.000 domaćih i stranih gostiju što je ovoljetni rekord rivijere pod Biokovom.

Po broju turista vodi Makarske gdje se odmara 16.600 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 11.600, Tučepima više od 7000, a zatim slijede Gradac, Brela, Podgora i ostala turistička mjesta.

Hoteli su popunjeni i posluju bez slobodnih kreveta te najavljuju vrlo dobro posezonu uz preporuku prethodne rezervacije smještaja. Rijetke su slobodne sobe ili apartmani i kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, gdje se i dalje traži "krevet više", ističu u turističkim uredima.

Na Jadranskoj magistrali promet je znatno pojačan, vozi se u dužim isprekidanim kolonama s manjim i kraćim zastojima, a gužve u prometu stvaraju se na prilazima Makarskoj i ostalim turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te na ulazu na autocestu kod Zagvozda, gdje su zabilježene kolone vozila.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas je za sve plovidbe popunjen, a slobodnih mjesta za vozila ostalo je za sutrašnje poslijepodnevne plovidbe, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen i prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u dopodnevnim plovidbama, doznaje se u ispostavi riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko tri sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s otoka Hvara.

Autobusi pri dolasku i odlasku iz Makarske su popunjeni, dok pri dolasku iz pravca Splita kasne do 40-ak minuta, a kašnjenja u dolasku su i na drugim linijama.