Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i blagdana na snazi su dnevne obustave prometa u vremenu od 09.00 do 12.15 sati, od 13.15 do 15.00 sati i od 17.00 do 19.00 sati. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za promet su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje preticajnim trakom, dok je vozna traka zatvorena za promet.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu u kanjonu “Tijesno”, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, promet će biti obustavljen danas do 18.00 sati, a sutra (29.05.) u vremenu od 11.00 sati do ponoći. Za vrijeme obustave promet će se preusmjeriti preko Čađavice.

Danas od 08.00 do 16.00 sati zbog neophodnih radova u tunelu Karaula (Olovo-Kladanj) vozila će prometovati naizmjenično, jednim trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog održavanja međunarodne manifestacije “Maraton stazama Branka Ćopića” danas od 10.00 do 17.00 sati doći će do etapnih obustava prometa na dijelu magistralnog puta M-14 Rudice-Bosanski Novi, kao i na regionalnom putu Rudice-Donji Dubovik.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.