Na lokalitetu Plitska, u općini Kotor Varoš, vrši se proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima nestalih osoba iz proteklog rata, koji po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na terenu koordiniraju istražitelj i stručni suradnik Tužiteljstva BiH.  

Na lokaciji su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe. Prema dostupnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o žrtvi hrvatske nacionalnosti, s područja Kotor Varoši, koja je ubijena 1992. godine, a identitet osobe bit će detaljno utvrđen putem DNK analize.  

Posmrtni ostaci bit će proslijeđeni na daljnju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta.  

Na mjestu ekshumacije, aktivnosti su koordinirali istražitelj i stručni suradnik Posebnog odjela za ratne zločine, a u procesu ekshumacije sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, liječnik sudske medicine, radnici i mehanizacija, kao i policijski djelatnici MUP-a RS. 

Istražitelji i stručno osoblje, pod nadzorom postupajućih tužitelja, gotovo svakodnevno sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba, procesima identifikacija i drugim aktivnostima u traženju nestalih osoba, u svim krajevima Bosne i Hercegovine.