Zločin, strahotu i tragediju, nezapamćene u Cetingradu, pograničnom mjestu prema BiH nedaleko od Slunja, donijelo je u utorak nekoliko hitaca ispaljenih iz pištolja na pragu obiteljske kuće u središtu mjesta.

Smrt je u svojim rukama donio Dragan M. (37). Ubio je suprugu Marinu (36), a potom je istim pištoljem presudio sebi. Zajednička ljubav koju su njegovali još od srednjoškolskih dana naprasno je prekinuta prije nekoliko mjeseci, a s njome su, nažalost, danas otišli i njihovi životi. Iza njih je ostalo troje malodobne djece. Draganova mržnja prema supruzi bila je presudna. Ranije ju je ispoljavao prijetnjama i fizičkim nasiljem, a sada se ona manifestirala u najstrašnijem obliku, piše Jutarnji list.

U tragičnom trenutku, nešto prije 8 sati, dvoje djece je spavalo na katu kuće, a gore je bila i Marinina majka, koja ih je otišla obići. Jedno dijete bilo je u školi. Začuli su pucnjeve i sjurili se dolje. Bilo je kasno za sve. Od čovjeka iz susjedstva koji je prvi došao na mjesto tragedije doznajemo mučne detalje.

“Navukao” je

"Došao je svojom Mazdom i ostavio je tu na parkiralištu. Otišao je do vrata. Ona mu je otvorila. Pucao joj je u glavu. Ona je odmah pala na terasu. On je otišao iza zida u ljetnu kuhinju, čučnuo i pucao sebi u glavu. Kad sam došao, vidio sam nju, ali nisam zapazio pištolj. U tom trenutku iz kuće je silazio najstariji sin s kojim sam se mimoišao. Zvali smo hitnu, policiju, nikoga nije bilo 20 minuta. Ovi iz hitne su joj pokušali pomoći, davala je znakove života, ali je preminula", govori šokirani susjed.

Navodno je suprug Marinu “navukao” da dođe riječima kako samo želi razgovarati. No, čim je došla do kućnog praga, izvukao je oružje i zapucao. Postaja granične policije Cetingrad nalazi se na udaljenosti od stotinjak metara, odnosno petnaestak kućnih brojeva. Ni njihova reakcija nije bila promptna, kaže susjed, međutim, čak i da jest, u ovom slučaju ne bi mogli učiniti ništa.

Upaljeni lampioni

Nakon pucnjeva začuli su se glasni jauci i plač, prvo najuže obitelji, a onda i prvih svjedoka koji su pritrčali u pomoć. Crna vijest u Cetingradu je snažno odjeknula. Počeli su, osim policijski istražitelja, dolaziti i rođaci preminulih supružnika. Jecajući su dijelili utjehu među sobom. Nepojmljivo tužne scene redaju se iza policijske trake, iza koje su se našli i oni. Policajac na zid terase stavlja dva upaljena lampiona. Što se dogodilo Draganu da posegne za tako tragičnim i bezizlaznim rješenjem problema ne zna nitko, njegov je čin toliko šokantan da ostavlja bez riječi.

Zajedno su bili od srednjoškolskih dana, ona je zatrudnjela, vjenčali su se te je ona potom završila Medicinsku školu u Karlovcu. Radila je u sanitetu Doma zdravlja u Slunju. On se bavio uzgojem ovaca u svojem OPG-u u mjestu Šiljkovača, u kojem su im pomagali njegovi roditelji. Dobili su još dvoje djece, preuredili su kuću. Bili su vrijedni i imućni. Tako su izgledali rodbini i poznanicima. Međutim, što se događalo između četiri zida ne zna nitko, no to nešto ih je razdvojilo. Spominje se njegovo nasilničko ponašanje i prijetnje. Za tako nešto nije osuđivan, ali jest prijavljivan te se postupak vodi na Općinskom sudu u Karlovcu. Ona je zato otišla od njega i vratila se u svoju obiteljsku kuću u Cetingradu, kamo je odvela i djecu. Tome ima, kaže nam susjed, možda tri, četiri mjeseca.

Izuzeli tragove

"Svi smo mi sada pametni i donosimo svoje zaključke, ali ne znamo što se među njima događalo. Ja samo mogu reći da su to bili dobri i vrijedni ljudi, a kome i kako da sudim? Neka to rade policija i sud", kaže nam mještanin koji je supružnike jako dobro poznavao.

Policija je na mjestu događaja tijekom dana izuzela sve tragove te će se na njima provesti vještačenja. Kroz istragu će vjerojatno isplivati i motivi kojima se Dragan vodio tijekom počinjenja groznog zločina. Prve moguće je dao nagovijestiti zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan, koji je rukovodio očevidom.

"U Cetingradu u Ulici dr. Franje Tuđmana 19 došlo je do tragičnog događaja i smrti dvoje supružnika uslijed pucanja vatrenim oružjem. Postoje indicije da se radi o ubojstvu i samoubojstvu. Poginuli su supružnici od 37 i 36 godina. Prema mojim saznanjima, suprug je prijavljivan zbog kaznenog djela prijetnje i nasilja u obitelji prema supruzi, a predmet se vodi kod Općinskog suda u Karlovcu. Događaj se zbio između 7 i 8 sati", rekao je zamjenik županijske tužiteljice Dubravko Skolan, napominjući da će se ostali detalji tek utvrđivati.