Elon Musk jedan je od najpoznatijih i najzanimljivijih tviteraša koji putem ove društvene mreže često objavljuje važne informacije vezane uz svoje kompanije Tesla i SpaceX, najavljuje nove automobile i prikazuje fotografije rakete koju trenutačno razvijaju i koja bi već za 5 godina ljude trebala odvesti na Mars.

Putem ove mreže Musk često komunicira i s brojnim pratiteljima (prati ga više od 28 milijuna ljudi), a tijekom jučerašnjeg dopisivanja putem Twittera objavio je informacije koje će oduševiti sve ljubitelje Tesle u istočnom dijelu Europe, javlja Zimo.

Napisao je kako će napokon učiniti Nikolu Teslu ponosnim jer će se njegovi automobili pojaviti u "zemljama njegovog porijekla", dodavši kako se nada da će početkom sljedeće godine Teslini automobili stići u "Slovačku, Hrvatsku Srbiju i većinu zemalja istočne Europe".

U odgovoru na taj tvit, korisnici s ovih prostora izrazili su zadovoljstvo i sreću Muskovim planovima, a uz neke klasične tvitove i rasprave vezane uz porijeklo koji su, čini se, neizbježni kada god se spomene ime Nikole Tesle, neki su korisnici Muska pozvali u Smiljan i rodnu kuću tog genijalca koji je bio ispred svog vremena.

Osim tvita u kojem je izrazio nadu da će se Teslini automobili početkom sljedeće godine pojaviti i u Hrvatskoj, Musk više nije komentirao tu objavu tako da će svi ljubitelji te kompanije i potencijalni kupci morati sačekati još neko vrijeme i konkretnije obavijesti o početku prodaje najpoznatijih električnih vozila u ovoj zemlji.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će iznositi cijena Teslinih modela te ne treba sumnjati da će se, kada ponovno budu dostupni poticaji za kupovinu e-vozila, dio ljudi odlučiti upravo za Model 3, S ili X.