Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ i ove  godine provodi akciju „MIRNI BLAGDANI „  od 15.12.2021. do 18.01.2022. godine s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari,  pirotehnike, te ostalih ubojitih sredstava.

U blagdanskom razdoblju policija će pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava. Inspektori MUP-a HNŽ „Odjela za zaštitu od požara i eksplozija“ vršit će nadzor u maloprodajnim objektima i na drugim mjestima gdje se vrši prodaja pirotehničkih sredstava. Također, policija će pojačati operativne mjere u suzbijanju i sprječavanju korištenja nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju.

Masovna uporaba pirotehničkih  sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno JRM, stoga će MUP-HNŽ poduzeti sve zakonske mjere i radnje kako bi  se građani naše županije osjećali sigurno za blagdane.