Za protekla 24 sata (11/12.07.2017.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 7 prijava ( na području Mostara 4, na području Čitluka 1 i na području Konjica 2).

Iz oblasti javnog reda i mira nije registriran niti jedan prekršaj.

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 11  prometnih nezgoda i to na području Mostara 9, na području Prozora 1 i na području Čapljine 1 u kojima je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

-      11.07.2017.godine oko 14,00 sati  djelatnici PS Glavatičevo su u mjestu Gradište , općina Konjic , pronašli veću plantažu zasada opojne droge Marihuane oko 200 stabljika. Zbog povezanosti sa pomenutim zasadom , slobode je lišena jedna osoba i u tijeku je kriminalistička obrada osobe. Prilikom lišavanja slobode osoba je dobrovoljno predala gasni pištolj i streljivo. O svemu je upoznat tužitelj , Odjel krim. policije a o svim pojedinostima i rezultatima kriminalističke obrade javnost će biti blagovremeno obaviještena.

-      11.07.2017.godine u 23,50 sati PS Rama je obaviještena da se na putu u mjestu Jaklići, općina  Prozor, dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao M.B.(1997) upravljajući vozilom marke „VW Golf“. Tom prilikom isti je zadobio ozljede neutvrđenog stupnja te je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja  Rama prevezen u KBC Mostar. Na licu mjesta izvršen je očevid.

MUP HNŽ