Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kroz operativni rad svih jedinica uspjelo je riješiti niz kaznenih djela u posljednje vrijeme među kojima su razbojstvo i talačka situacija u Privrednoj banci u Mostaru, trgovina migrantima, kaznena djela migranata u Čapljini, operativna potraga za Edinom Gačićem te kaznena djela teške krađe migranata na autobusnom kolodvoru u Mostaru, pohvalili su se na konferenciji za novinare pedstavnici županijskog MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda se osvrnuo na slučaj Edina Gačića, te tom prilikom čestitao Policijskoj upravi Konjic te svim policijskim postrojbama koji su bili uključeni u potrazi za Gačićem, no isto tako je ukazao na važnost MUP-a HNŽ-a u toj akciji.

“Mislim da je bez pravih razloga MUP HNŽ stavljen ispod radara kad je riječ o tom djelu. MUP HNŽ i Policijska uprava Konjic su jako odgovorno prvih dana te potjere radili svoj posao, pa skoro sve informacije koje su druge agencije imale s kojima su na kraju krajeva razriješili djelo su potakle iz MUP-a HNŽ i PU Konjic.”

Na pitanje o špekulacijama kako policijska uprava Konjic nije ništa poduzela nakon prijava i žalbi mještana na prisutstvo Gačića u njihovom mjestu, načelnik PU Konjic Mirsad Subašić pojašnjava kako tih prijava nije ni bilo.

“Tu se radi o čistoj dezinformaciji, to su špekulacije koje su nastale poslije događaja, nitko policiji niti privatno niti službeno prijavio njegovo ponašanje, da je nasilan ili da prijeti. Građani su znali da je on ubojica jer on to nije krio nego je javno govorio, pa i hvalio se, ali nitko nije ništa prijavljivao” rekao je.

Subašić je također opovgrnuo informaciju da je Gačić posjedovao arsenale oružja.

“Našli smo uistinu nekoliko improviziranih boca koje su upućivale na molotovljev koktel ili sličnoj nekoj napravi. Kasnije smo došli do saznanja da se on raspitivao i tragao gdje bi mogao kupiti ili uzeo oružje, kazao je Subašić.



Bljesak.info