Problem izdavanja putovnica u BiH postala je svakodnevnica.

I pored uvjeravanja nadležnih da će problem biti riješen, očigledno je prema reakcijama građana da je problem sve veći, a mogao bi postati i ozbiljniji, s obzirom da se javljaju nezadovoljni građani koji više od mjesec čekaju na svoje putovnice, a nemaju uvjeravanja kada će im one biti izdane.

Jedan gledatelj N1 televizije javio se nakon što mu je rečeno da nije sigurno kada će njegova putovnica biti gotova.

"Otišao sam provjeriti je li gotova putovnica. Predao sam zahtjev 27. travnja 2017. U petak, 2. lipnja službenica na izdavanju putovnica mi je rekla da putovnica nije gotova i da su posljednju isporuku putovničkih knjižica od dobavljača dobili 18. travnja", kaže razočarani gledatelj N1.

On kaže da je od službenice dobio informaciju da s obzirom na manjak putovničkih knjižica, za područje gdje živi se izdaju dvije putovnice dnevno.

"Kada me je našla na popisu, rekla mi je da bi na red mogao doći tek za tri tjedna, ali ni da to nije sigurno, pa mi je da ne dolazim dala broj telefona, kako bih provjerio je li mi putovnica završena. Službenici su nemoćni, mogu vam samo kazati da putovnica nije gotova, slegnu ramenima i kažu provjeriti sljedećeg tjedna", navodi on.

Uvjeren je da su u najvećim problemima roditelji djece koja trebaju ići na ekskurziju.

''Dok sam provjeravao svoju putovnicu, ispred šaltera je čekalo nekoliko roditelja koji su također u travnju predali za putovnicu svoje djece. Jedna majka je pitala kako riješiti problem, s obzirom da joj dijete ide na ekskurziju 12. lipnja. Rekli su joj da sva djeca koja nemaju putovnicu, mogu ići na zbrojnu potvrdu sa slikom kako bi prešli granicu, ali za to moraju izdvojiti dodatnih 50 KM", kazao je za N1 nezadovoljni građanin o svom problemu s putovnicama.