Hrvatska košarkaška reprezentacija u susretu 1. kola skupine C na EuroBasketu svladala je Mađarsku 67:58 (20-20, 19-16, 13-17, 15-5).
 
Bojan Bogdanović s 23 i Dario Šarić s 15 koševa predvodili su Hrvatsku do prve pobjede, dok su Zoltan Perl s 12 i David Vojvoda s 11 ubačaja bili najefikasniji kod Mađarske.
 
Najbolji igrač Hrvatske nakon utakmice bio je svjestan da igra nije bila dobra.
 
''Najprije, zahvalio bih se našim navijačima. Svaka čast momcima koji su potegli do Cluja kako bi nas bodrili. Što se igre tiče, nije bilo dobro 30 minuta, a sami smo za to krivi. Razigrali smo Mađare. U obrani puno toga nije bilo dobro i nikako nismo znali iskontrolirati skok. Ipak, u zadnjih 10 minuta kad je sve došlo na svoje, igra se pretvorila u igru mačke i miša'', rekao je Bogdanović i dodao da neće imati problem s tim ako će morati do kraja turnira svaku utakmicu igrati i 40 minuta.
 
''Nikakav problem. Navikao sam na to.''
 
Povratnik u reprezentaciju Marko Tomas danas je odigrao solidno, a njegova trica možda je i prelomila utakmicu sredinom zadnje četvrtine.
 
''Imali smo puno problema. Mađarima je protok lopte bio jako dobar, ali sreća da im se Hanga ozlijedio pa nije igrao drugo poluvrijeme. Znali smo da će biti teško, ali najvažnije da smo pobjedom otvorili turnir. Sutra protiv Rumunjske imamo prilike osigurati osminu finala već nakon dva kola. Oni će igrati pred domaćom publikom i bit će to dobar test za nas da uhvatimo pravi ritam za nastavak natjecanja'', kazao je Tomas.
 
Aco nakon utakmice nije bio nezadovoljan. Štoviše, izgledalo je da je očekivao ovakav scenarij.
 
''Ovo je bilo otvaranje prvenstva Europe. Vidjeli ste jučer što to znači i kolike su tenzije. Znao sam da neće biti lako, da ćemo imati nekih problema, no nisam očekivao da ćemo patiti u dva segmenta igre. Najprije, skok u obrani i previše izgubljenih lopti, a drugi problem je što su nas s peticama sjajno razvlačili, najprije preko Hange, a onda preko Vojvode. Mislio sam da neću morati posezati za igrom s dvije četvorke, no morao sam spariti Šarića i Bendera i vidjeli ste da je to na kraju izgledalo puno bolje'', kazao je Aco.
 
''Da je svaki početak ovako velikog natjecanja težak, vidjelo se najbolje po Šariću. Prva dva-tri napada odigrao je jako loše. Sjeo je na klupu i resetirao se i to je onda bilo to. Najvažnije da sutra protiv Rumunjske dobijemo što lakše jer za nas je najvažniji 10. rujan i utakmica osmine finala. Bude li svaka utakmica ovako na nož, neće biti dobro. Volio bih da što odmorniji dočekamo taj 10. rujan, tako da očekujem da će sutra protiv Rumunjske participirati oni igrači koji su danas igrali nešto manje. Rumunjska je reprezentacija limitirana igračkom kvalitetom i vjerojatno će se braniti zonom. Njima je ključna utakmica protiv Češke večeras, jer ako misle proći, nešto moraju i dobiti. Tako da ćemo večeras vidjeti koliko mogu. Nama je današnja utakmica bila dobar trening za naviknuti se igrati pred gostujućom publikom. Danas ih je bilo dvije tisuće, sutra će ih biti 10.''