EENergy je projekt kojega financira EU, a ukupno 9 milijuna eura bit će raspoređeno kroz 900+ grantova za mala i srednja poduzeća širom Europe.

EENergy je osmišljen s ciljem podrške zelenoj tranziciji u malim i srednjim poduzećima i osiguravanja unapređenja energetske efikasnosti klijenata na programskom području. Projekt se provodi u suradnji s Europskom mrežom poduzetništva, u okviru programa Jedinstvenog tržišta EU.

Poduzetnici koji se prijave mogu ostvariti do 10.000 EUR bespovratnih sredstava.

Financijska podrška do 10.000 EUR će se dodijeliti odabranim korisnicima za provjeru aktivnosti koje će dovesti do poboljšanja energetske efikasnosti. Ugovorni cilj aktivnosti je smanjenje potrošnje energije za 5 %. Takve radnje moraju spadati u jednu ili nekoliko od sljedeće tri kategorije: ulaganja u objekte i opremu, savjetovanje o uštedi energije ili obuka zaposlenih.

Kako se prijaviti?

Ako ste vlasnik ili predstavnik malog ili srednjeg poduzeća, želite povećati svoju energetsku efikasnost, popunite obrazac na linku: https://forms.gle/n5o5k6K6VxTReNhH7, a EEN savjetnik će vas kontaktirati kako biste zajedno razradili akcijski plan smanjenja potrošnje energije u vašem poduzeću. Rok za prijavu na javni poziv je 15. travnja 2024. godine, s tim što je prije same prijave potrebno proći savjetovanje s EEN savjetnikom.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici projekta: eenergy.grantplatform.com

ekapija