Gotovo je teško za povjerovati, ali već smo ozbiljno zagazili u peti mjesec, a još uvijek se ne zna sa sigurnošću tko će voditi Manchester United sljedeće sezone.

Otkako je otišao iz Chelseaja Jose Mourinho stalno je povezivan s 'crvenim vragovima', no vodstvo Uniteda je prema najnovijim informacijama zatražilo od Portugalca da pričeka još jednu sezonu, prenosi Goal.com.

Razlog tome mogao bi biti ugovor kojeg Louis van Gaal ima s Unitedom i koji mu u slučaju otkaza prije isteka ugovora garantira milijunsku isplatu, ali i činjenica kako Ryan Giggs više ne želi ostati samo kao pomoćni trener.

Jose Mourinho je, kako pišu engleski mediji, odbio prijedlog Uniteda da pričeka još jednu sezonu i tako stavio dodatni pritisak na klub koji vro brzo mora odlučiti što napraviti. U slučaju otkaza Van Gaalu, United bi Nizozemcu morao isplatiti 6.5 milijuna eura i to je vro vjerojatno jedan od najvećih razloga zbog kojeg su tražili od Mourinha da pričeka još jednu sezonu.

Britanski The Times objavio je detalje vezane uz ugovor Van Gaala i koliki su mu točno bonusi koje bi mogao ostvariti, ali i oni koje je propustio ostvaritii. Nizozemac je potpisao u svibnju 2014. na tri godine uz godišnju plaću od deset milijuna eura, no ta plaća se sastoji od nekoliko dijelova koji na kraju niti ne moraju biti isplaćeni.

Primjerice, ne izbori li Ligu prvaka izgubit će 1.5 milijuna eura od te godišnje plaće, a osvoji li FA Kup dobit će i bonus od još pola milijuna eura ( za ulazak u finale nije dobio ništa).  

Van Gaal je već propustio osvojiti nekoliko jakih bonusa. Za osvajanje Lige prvaka dobio bi još 2 milijuna eura, a isto toliko i za osvajanje engleskog prvenstva. Da je završio kao drugi u LP-u, ili u Premiershipu, dobio bi milijun eura, a 250.000 eura da je uspio osvojiti Liga kup.