U četvrtak oko 16 sati nepoznati građanin je Policijskoj upravi Mostar prijavio da na Trgu Ivana Krndelja kod Autobusne stanice, grupa migranata prodaje mobilne telefone, za koje postoji osnov sumnje da su otuđeni od građana.

Na spomenutoj lokaciji, službenici Policijske uprave Mostar su uočili grupu migranata, a kod jednog od njih je pronađen mobitel za koji postoji osnov sumnje da potiče iz kaznenog djela 'Krađa'.

Prilikom poduzimanja operativnih radnji policijskih službenika, migranti su pružili fizički otpor policajcima, odnosno došlo je do tučnjave.

Uz upotrebu sredstava prinude, migranti su savladani i lišeni slobode, te su privedeni u službene prostorije Policijske uprave Mostar na kriminalističku obradu.

Jedan od osumnjičenih migranata je prebačen na hospitalizaciju u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, zbog, po konstataciji dežurnog liječnika, narušenog zdravstvenog stanja iz ranijeg perioda.

Bljesak.info neslužbeno saznaje da je privedeno više osoba, a rad na ovom slučaju se nastavlja i narednih dana. Također, prije nekoliko dana prijavljena je krađa mobitela baš na ovoj lokaciji, a krađa je počinjena i tijekom današnjeg dana.