Pronađen je i uhićen Muhameda A., koji je pobjegao iz zgrade Županijskog suda Mostar, doznaje portal Bljesak.info.

Naime, M.A. je pobjegao kroz prozor suda pa uskočio u hladnu Neretvu, isplivao te nastavio bježati u popodnevnim satima u srijedu.

Kako je ranije potvrđeno za Bljesak.info pripadnici mostarske policijske uprave Centar blokirali su to područje te tražili bjegunca.

"Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru od 6. veljače kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana, službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja lica A.M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koje se nalaze u Županijskom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta", priopćila je Sudska policija FBiH.

Dodaje se kako je navedena osoba s ciljem bijega, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Županijskog suda u Mostaru, iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici Sudske policije u namjeri da lice A.M. zaustave, krenuli u potragu za istim.

Službenici sudske policije su A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve te je A.M., vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku.