Hrvatska reprezentacija imat će u nedjelju priliku izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Za to će joj trebati pobjeda protiv ruske reprezentacije u susretu koji na Poljudu započinje u 15 sati. Kolika je važnost utakmice koja slijedi, rekao je i kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Modrić je na Instagramu objavio fotografiju sebe u dresu hrvatske reprezentacije i napisao samo dvije riječi kojima je istaknuo važnost posljednjih 90 minuta u grupnoj fazi kvalifikacija.

Utakmicu koja svjetske viceprvake može odvesti na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine Luka je opisao riječima: "Utakmica godine."

Podsjetimo, Hrvatska dočekuje Rusiju na drugom mjestu skupine H s dva boda manje od svog sljedećeg suparnika. Direktan odlazak u Katar jamči joj samo pobjeda. Utakmicu bi Hrvatska trebala igrati pred punim tribinama splitskog stadiona u atmosferi koja bi joj trebala pomoći da ostvari cilj.

Očekuje se da će na splitsko zdanje doći više od 30 tisuća gledatelja, a organiziran je i korteo povodom obljetnice bitke za Vukovar, koji u 12 i 30 kreće s Rive i završava na Poljudu.

Ono što može pokvariti atmosferu je najavljeno loše vrijem, s kišom i pljuskovima.

Prema prognozi DHMZ-a kiša će padati u Splitu gotovo cijeli dan. Na prognozi stoji i kako će puhati u vrijeme utakmice umjeren do jak jugoistočni vjetar, a temperatura zraka trebala bi biti oko 16 stupnjeva Celzijevih.