Nije ispao tragičar. U raspucavanju s bijele točke Luka Modrić je uspio ono što nije u produžecima - iz penala je zabio Kasperu Schmeichelu i nakon utakmice priznao kako mu je pao ogroman teret s leđa.

"Jako teško, bila je velika sparina i teško je bilo trčati i kretati se, ali eto, izdržali smo do kraja. Mogli smo to riješiti i prije penala, ali valjda mi ne možemo drame", izjavio je Modrić za HRT prokomentiravši i penal kojeg mu je Schmeichel obranio:

"Teško je bilo, ali ostao sam pribran. Bio sam siguran da ću ga zabiti. Cijelo jutro sam gledao kako čovjek brani penale i onda ga onako puknem. Neću više gledati kako vratari brane penale. Poslije smo zabili mi koji jesmo, Suba je obranio tri penala..."

Hrvatski kapetan o šansama u nastavku Svjetskog prvenstva je rekao:

"Nadam se da nećemo ostati na ovome. Nisam htio imati fatalističke najave kako je ovo utakmica generacije, ali u nama je to zaista tako bilo, bio je to veliki ispit za nas, biti ili ne biti. Presretni smo. Čeka nas domaćin koji je vrlo težak protivnik, pokazali su protiv favorizirane Španjolske kakvi su i kako se bore."

Gol.hr