Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija Luka Modrić istaknuo je da protiv Walesa nemaju pravo na pogrešku i da ih zanima jedino pobjeda, bez obzira na najavljenu vrućinu koja će biti jednak problem i za gostujuću reprezentaciju.

"Nakon poraza od Mađarske nemamo pravo na pogrešku. Pobjeda je jedino što nas zanima", kazao je Modrić u petak na konferenciji za novinare u Osijeku te je dodao:

"Kao ekipa Wales je dobar i kompaktan. Osim Garetha Balea imaju još dobrih igrača, pogotovo u napadu. Respektiramo ih i znam da nas čeka teška utakmica".

No, u završnici sezone Bale je imao skromnu minutažu u Realu, upozorili su novinari.

"To ne mora biti povezano, jer znam koliko Baleu znači igrati u reprezentativnom dresu. Očekujem ga u dobrom izdanju, ali se nadam da ćemo ga uspjeti zaustaviti", rekao je Modrić.

Jeste li izborniku dali upute kako zaustaviti Balea, kao što je to učinio Rakitić kad je u pitanju bio Messi?

"To morate pitati izbornika. No, da sam mu i rekao, to ne smijem otkriti", odgovorio je Modrić, napomenuvši kako vole igrati u Osijeku jer imaju dobra iskustva i veliku podršku navijača, prenosi Hina.

U dosadašnjih 11 utakmica igranih u Osijeku hrvatska vrsta je ostvarila devet pobjeda i dva remija uz razliku pogodaka 30-7. U Osijeku je dva puta gostovao i Wales i oba puta Hrvatska je slavila sa 2-0.

Da je pobjeda imperativ ističe i izbornik Zlatko Dalić:

"Moramo uzeti tri boda i nije bitno kako. Odradili smo sedam dobrih treninga i svjesni smo da ćemo morati imati posjed lopte, da moramo biti koncentriraniji i odgovorniji. Što se tiče pritiska, on je kod nas uvijek prisutan, mi smo takav narod."

Novinare je zanimalo zašto se igra u 15 sati, kad se očekuje velika vrućina.

"Hrvatska je druga na svijetu i treba postojati respekt prema njoj, a u tom terminu igraju samo Hrvatska i Wales te Island i Albanija. No, odluka je takva kakva je i mi je moramo poštovati. Ne znam tko ju je donio, da li je netko iz Saveza reagirao. Ne zanima što se događa iza kulisa i fokusiran sam na sutrašnju utakmicu. Bit će jako vruće, ali to ne može biti alibi, jer su uvjeti isti za obje ekipe", kazao je Dalić.

Modrić smatra da termin utakmice neće biti problem.

"Igrao sam u Engleskoj u tim terminima i meni to nije problem. Pripremajući se za ovu utakmicu trenirali smo u to vrijeme i mislim da to ne bi trebao biti problem. Uvjeti su takvi kakvi jesu i moraš se priviknuti na to."

Uoči osječkog dvoboja na ljestvici skupine E Slovačka, Wales, Mađarska i Hrvatska imaju po tri boda, ali Velšani jedini imaju samo jednu odigranu utakmicu. Azerbajdžan je na petom mjestu bez bodova nakon minimalnog poraza (1-2) na gostovanju u Zagrebu.

Osim Hrvatske i Walesa, u subotu će biti odigrana još jedna utakmica u skupini E u kojoj će Azerbajdžan u Bakuu ugostiti Mađarsku (18 sati).