Siječanj je i vrijeme je kada se mnogi odlučuju na detoksikaciju i mršavljanje, gubitak dobivenih kilograma tijekom blagdana. U prosjeku je to, prema nekim istraživanjima, od pola do šest kilograma. 

Kako bi se što učinkovitije riješili viška kilograma, mnogi u ovo vrijeme pretražuju koja je dijeta i način detoksikacije najbolji. Često se kao preporuka pojavljuje upravo mliječna dijeta, odnosno dijeta koja podrazumijeva da tijekom mjesec dana ne konzumirate ništa osim, pretpostavljate, mlijeka.

I dok brojni tvrde kako je dijeta uspješna, s tim tvrdnjama ne slaže se nutricionistica Sophie Bertrand, koja je čitateljima portala Metro, savjetovala da ne započinju s tom dijetom. 

Razlog je i više nego opravdan. Konzumacija mlijeka kroz mjesec dana svakako će uzrokovati gubitak kilograma jer u svoj organizam nećete unijeti nikakve druge sastojke, a to znači niti one koje su našem organizmu svakodnevno potrebne. Za gubitak kilograma, tijelu su potrebna i vlakna, ali i drugi nutrijenti koji su potrebni za očuvanje zdravlja. 

"Mliječna dijeta" nikako ne bi trebala biti izbor za dugoročne rezultate jer će se izgubljeni kilogrami, vratiti poput bumeranga čim počenete ponovno jesti, a i riskirate zdravlje.

"Ovo je jedna od najnevjerojatnijih dijeta za koju sam čula i svakako ju ne bi preporučila nikome, " zaključila je Bertrand.