Izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske, Nenad Gračan objavio popis za preostale dvije utakmice

Pred U-21 reprezentacijom Hrvatske su dvije ključne utakmice koje će dati odgovor hoće li izabranici Nenada Gračana vidjeti Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Mladi Vatreni imaju sve u svojim 'nogama', ali najteža utakmica tek slijedi.

12. listopada u Puli na stadionu Aldo Drosina, Hrvatska će ugostiti vodeću momčad iz svoje skupine - Grčku i eventualnom pobjedom Vatreni bi preuzeli vrh. Preostala bi još samo jedna utakmica i to protiv San Marina koji je na začelju bez ijednog boda 16. listopada. Ta utakmica u San Marinu bi bila samo puko odrađivanje posla i Nenad Gračan je svjestan kako se sve treba podrediti utakmici protiv Grčke.

Od kolike je važnosti ta utakmica za HNS ukazuje i činjenica kako je Zlatko Dalić odlučio ne pozvati u A reprezentaciju ponajveće hrvatske mlade zvijezde: Nikolu Vlašića, Duju Ćaletu - Cara i Josipa Brekala, već ih ostaviti Gračanu.

Popis U-21 reprezentacije Hrvatske za utakmice s Grčkom i San Marinom:

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić

Obrambeni igrači: Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Katić, Petar Mamić, Marin Pongračić, Filip Uremović

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Ivan Fiolić, Toma Bašić, Luka Ivanušec

Napadači: Josip Brekalo, Alen Halilović, Marin Jakoliš, Matko Babić

Vrijedi spomenuti kako U-21 reprezentacija Hrvatske nije izborila plasman na Europsko prvenstvo od 2004. godine. Tada su mlade Vatrene na Euro odveli igrači poput Darija Srne, Nike Kranjčara i Eduarda da Silve.

Ako ne pobjede Grčku, Hrvatska će biti među najbolje četiri drugoplasirane momčadi koje će igrati doigravanje za plasman na Euro.