''Sukladno povijesnim vrelima i sjećanjima, a osvrćući se na priopćenje Asocijacije mladih SDA, Mladež HDZ-a BiH poziva Asocijaciju mladih SDA i cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost na suočavanje s relevantnim povijesnim činjenicama'', koje, kako navode, ''temeljem povijesnih dokaza, nedvosmisleno govore kako se u našoj domovini Bosni i Hercegovini od početka devedesetih godina pa sve do današnjih vremena dogodilo više terorističkih napada, pri tome ne zaboravljajući i ne umanjujući niti jedan zločin i nečiju bol''.

''Iza tih napada stoje islamski radikalisti kojima je naša BiH poslužila kao poligon za testiranje raznih načina zastrašivanja javnosti, a što su kasnije primijenili u drugim napadima u državama Zapadne Europe, Sjedinjenim Američkim Državama i drugdje. Mladež HDZ BiH suosjeća s obiteljima stradalih u napadima u Austriji i Francuskoj te s cjelokupnim narodima Zapadne Europe koji su posljednjih godina izloženi napadima i ugrožavanju svakodnevne sigurnosti. Ovi napadi potvrđuju koliko je važna međunarodna sigurnosna suradnja i zajedništvo kako bi se napadi radikaliziranih skupina ljudi prevenirali i blagovremeno spriječili. Hrvatska politika u BiH svjesna je ovih pojava te smo upravo zbog toga danas najveći zagovaratelji integracijskih procesa BiH u Europsku uniju i NATO kao kolektivni jamac sigurnosti i stabilnosti'', navodi Mladež HDZ-a.

Naveli su kako HNS BiH posljednje zločine u Austriji i Francuskoj ne koristi za obračun s bilo kime na domaćoj političkoj sceni.

''Kao i HNS BiH, Mladež HDZ-a BiH riječima suosjećanja želi reći kako čvrsto stoji uz austrijski i francuski narod jer smo na svojoj koži osjetili istu patnju i bol još od brojnih zločina mudžahedina koji su se borili pod zastavom Armije R BiH, a odsijecali su glave i činili brojne druge monstruozne zločine nad nedužnim stanovništvom u Središnjoj Bosni. Te zločine doživljavali smo i dalje, a ujedno podsjećamo na ubojstvo travničkih policajaca, stradanja povratnika, terorističke napade u Mostaru, ubojstvo Joze Leutara pa sve do posljednjih napada islamskih radikalista na američko veleposlanstvo, policijsku stanicu u Zvorniku te sudjelovanje radikalista iz BiH u borbama na Bliskom Istoku'', priopćeno je iz Mladeži HDZ BiH koja navodi kako ''ne podržava zamjenu teza i negiranje radikalizma koji je prisutan u BiH i našoj regiji''.

''Odlučno pružamo potporu našim europskim prijateljima jer su naše vrijednosti utkane u istim temeljima i ono najmanje što možemo pružiti jeste puna empatija i suosjećanje'', navela je Mladež HDZ-a.