Posljednjih dana u općini Prozor-Rama svjedoci smo neodgovornog ponašanja vladajuće strukture koja si uzima za pravo da pučanstvu Rame oduzme pravo na informiranje. Naime, kako smo već upoznati na održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama donesena je Odluka o prestanku emitiranja i reemitiranja sjednice Općinskog vijeća. Koalicija HDZ 1990 i SDA ovim postupkom pokazala nam je da je Općina Rama u njihovim rukama i kako će oni upravljati njome kako žele pa i na ovakve nedemokratske načine što nam pokazuju Odlukom Općinskog vijeća. Pitamo se gdje su granice i do kuda će ići ovakvo bahato i neodgovorno ponašanje. Samo ukidanje prijenosa sjednica Općinskog vijeća govori nam kako vladajuća koalicija ima neke skrivene namjere, za koje očigledno ne žele da građani saznaju.

Nadalje, ne možemo a da se ne osvrnemo i na nedavno usvojeni Plan rada Općinskog vijeća za 2017. godine, iz kojeg bi posebno istaknuli donošenje Odluka o imenovanju ulica u gradu, promjena Statuta Općine Prozor-Rama, mijenjanju grba, zatim donošenje Odluke o određivanju dana općine Prozor-Rama. Ne možemo a da se ne zapitamo kako su vijećnici HDZ 1990, koji su prije svega vijećnici stranke s hrvatskim predznakom, mogli podići svoju ruku protivno interesima Hrvata u Rami?


Ramski narode, pitamo se jesu li vijećnici spomenute stranke svjesni što su uradili i u kojem vremenu? U vremenu koje je ključno za opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini, u vremenu dok u državi vlada ogromna borba za jednakopravnost i opstojnosti hrvatskog naroda. Nažalost, dizanjem njihovih ruku svjedoci smo projekta izdaje hrvatskih nacionalnih interesa u Rami.

Na ovakvo ponašanje nužno je reagirati pa tako mi kao Mladež HDZ-a BiH Rama šaljemo poruku i pozivamo sve građane da zajedno ne dopustimo cenzuru kakva je počela vladati u našoj općini.
 
Mladež HDZ BiH Rama


Ulica Kralja Tomislava za SDA i njihovu Udrugu "Prozorski krug 767" je ulica 17. Krajiške