Dok se kod nas tradicionalno uživa u ušećerenoj korici naranče, Kinezi od blagotvorne korice naranča i mandarini rade čaj protiv nadutosti, probavnih tegoba i za bolju cirkulaciju. Osim toga, koristi se i za lakše iskašljavanje sluzi kod prehlade i gripe.

Kora tih mirisnih citrusa obiluje prirodnim spojevima koji pomažu u bildanju imuniteta i borbi protiv slobodnih radikala. Imate li mogućnost nabaviti ekološki uzgojene plodove koji ne sadrže štetne kemikalije nemojte ih bacati nego ih iskoristite za superzdravi čaj.

Sve što trebate je ostaviti korice naranče ili mandarine da se osuše na sobnoj temperaturi. Nakon što se osuše stavite ih u staklenku. Prilikom pripreme čaja osušenu koricu usitnite u mužaru, ili se poslužite valjkom za tijesto.

Računajte da je za šalicu vode dovoljna žlica usitnjene sušene korice. Nemate li vremena čekati da se korica osuši, poslužit će i svježa – u tom slučaju ide dvostruko veća količina na šalicu vode. Ostavite ih sat vremena u vrućoj vodi i poslužite. Čaj možete čuvati u hladnjaku dva dana te piti hladnog ili zagrijati na sobnu temperaturu.

Čaj od korica mandarine ili naranče odličan je i kao dodatak za pripremu egzotičnih juha, zobenim pahuljicama ili smoothieja.