-Ministarstvo pravde BiH užurbano radi, kako bismo u što skorije vrijeme imali pravosuđe kakvo građani u BiH zaslužuju, izjavio je ministar pravde BiH dr Josip Grubeša, komentirajući, za Hrvatski Medijski Servis, podizanje optužnice protiv ministrice obrane BiH Marine Pendeš.

Kao ministar pravde Bosne i Hercegovine, dodao je, mogu se samo nadati da ne postoji niti jedna optužnica koju je podiglo Tužiteljstvo BiH iz političkih razloga.  O utemeljenosti i osnovanosti optužnice u konkretnom slučaju, konačnu odluku, precizirao je, donijet će Sud BiH.

-Ne bih komentirao kakve reperkusije ova optužnica ima, ali sve više predmeta u kojima se donose oslobađajuće presude, posebice u drugom stupnju, svakako ne doprinose povjerenju u pravosudne institucije. Reforma pravosuđa je nužna i s tim se svi u Bosni i Hercegovini slažu. Pravosudni sustav se mora poboljšati i to je moj cilj. kazao je Grubeša za Hrvatski Medijski Servis.

Podsjetimo, Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je danas optužnicu protiv ministrice obrane BiH Marine Pendeš

Optužena se tereti da je u svojstvu službene osobe i imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti, obnašajući dužnost zamjenice ministra obrane BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plaće i naknade iako nije redovito dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

Na taj način, država je, navodi se u optužnici Tužiteljstva BiH, oštećena za iznos od oko 17.000 KM koliko je navedenom isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, te mu je na taj način pribavljena nezakonita imovinska korist, a država oštećena za navedeni iznos.

Dnevnik.ba