Predsjednik OO HDZ BiH Rama i ministar pravde BiH Josip Grubeša tijekom svog boravka u Luxembourgu posjetio je Hrvatsku katoličku misiju Köln.

Domaćin ovog susreta bio je fra Vuk Buljan, župnik u Kölnu i voditelj misije, a ugodnom druženju uz ministra Grubešu nazočili su i generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu  doc. dr. sc. Ivan Bulić zajedno sa djelatnicama konzulata te  gosp. Marijo Primorac, dopredsjednik Koordinacije HDZ-a NRW i  član Odbora za Hrvate van Republike Hrvatske pri Vladi RH.

Kroz razgovor dotaknuli su se raznih tema s posebnim naglaskom na aktivnosti i izazove s kojima se svakodnevno susreću Hrvati u iseljeništvu, ali i u Bosni i Hercegovini.

Nakon susreta, upriličena je sv.misa koju je predvodio  fra Vuk Buljan, a  povodom  dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje misa je služena za sve poginule hrvatske branitelje.

Nakon euharistijskog slavlja, ministar Grubeša zahvalio se domaćinima i fra Buljanu na inspirativnim riječima povodom dana sjećanja,  zaključivši da smo upravo mi oni koji trebamo čuvati naslijeđe branitelja i trag koji su utisnuli u naše živote, te da njihova hrabrost i polaganje  vlastitog života za slobodu nama danas mogu biti vodilja u radu i izgradnji prosperiteta.