Grad Makarska u utorak je zabilježio ovogodišnje milijunto turističko noćenje, što je osam dana ranije nego prošle godine, doznaje se danas u Turističkoj zajednici Grada Makarske.

Direktor makarske turističke zajednice Tonči Lalić vrlo je zadovoljan ovogodišnjom turističkom sezonom.

S obzirom na sedmomjesečnu turističku bilancu, sadašnju popunjenost smještajnih kapaciteta te pristigle najave i rezervacije za nastavak ljeta, u gradu se ove godine očekuje ostvarenje do 1,4 milijuna turističkih noćenja, ističe Lalić.

Rast od 16 posto

Naime, Makarsku je do konca srpnja posjetilo 137 tisuća gostiju, koji su ostvarili 795 tisuća noćenja, pa je turistički promet u dolascima 16 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju, a u noćenjima za 17 posto.

Danas Makarska ugošćuje više od 15,5 tisuća domaćih i stranih gostiju pa su hoteli bez slobodnih mjesta, a za privatni smještaj se i dalje preporuča prethodna rezervacija.

Direktor Hotela Makarska, Joško Lelas, kaže kako će u hotelima "Meteor", "Dalmacija" i "Rivijera" ove godine biti ostvareni rekordni turistički rezultati, kako u pansionskom tako i izvanpansionskom poslovanju.

Hoteli sve do potkraj rujna imaju popunjene smještajne kapacitete, za dio kojih je zaustavljen buking, a ukupno stanje bukinga za listopad u hotelu "Meteor" također je vrlo dobro, dodao je Lelas.