Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nakon obilježavanja 31 godine od "krvavog Uskrsa" i pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu, Josipa Jovića za medije je komentirao situaciju u Ukrajini te najavu rekonstrukcije Vlade.

"Ne znam odlazi li Banožić, neće valjda najboljeg. Mislim da nema šanse da on ode, pitajte premijera, on je rekao da ide u rekonstrukciju, to je njegova stvar. Doduše, to je malo za sajam inovacija, obično se rekonstrukcije rade tako da se obave i obavijesti javnost, ovo izgleda kao da ide prvo po lokacijsku dozvolu. To je splet niza okolnosti", rekao je predsjednik.

Upitan je li razgovarao o rekonstrukciji s Božinovićem rekao je da nije, ali i dodao, da to ne bi rekao i da jest razgovarao, prenosi HRT.

"Ja ga znam sto godina, mi smo dobri. Njegova lojalnost leži u Vladi, moja drugdje", rekao je Milanović.

"Ako me pitate hoće li Plenković smijeniti ovog lovce - neće, šteta hrvatskom sustav se nastavlja, ta razina nekompetencije i kriminogenosti nije viđena do sada. To je zastrašujuće, kako se ignoriraju sudske presude, primjerice o nezakonitom umirovljenju brigadira Buručula, nikom ništa", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Na pitanje bi li bolje surađivao s Božinovićem nego što sada surađuje s Banožićem, Milanović je kratko odgovorio: "Bih, ajmo na drugu temu".