Stojim kod svog potpisa, prije bi mi ruka otpala nego bih povukao svoj potpis, rekao je danas u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, jedan od potpisnika pisma potpore za pomilovanje obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

- Čovjek koji ne zna praštati, to nije čovjek. Čovjek koji je osvetoljubiv za mene nije čovjek, rekao je Ćesić Rojs.

Naveo je da je pismo potpisao treći, nakon Ivana Čermaka i Ante Gotovine.

Na konstataciju urednika i voditelja Aleksandra Stankovića kako generale ne zavađaju aktualne teme, već Udba, Ćesić Rojs rekao je da je Udba već prošlost i da Udbe više nema.

- To su hrvatski izdajnici koji su presvukli kapute. Vi danas imate puno velikih, kako sebe tuku u prsa, velike Hrvatine i sve ostalo, ukraše Bogu nogu, koji su se okoristili u pretvorbi i privatizaciji, koji su na nezakonit način stekli novce, koji donose novce, recimo, isto tako na prostorima Herceg-Bosne, otkuda ja potječem - donose pune gepeke novca, nitko ne provjerava u Poreznoj upravi otkud im novac, kupuju po Zagrebu velike lokacije, stanove, u kešu donose... I tko štiti? Pa Udba su oni koji štite takve, Porezna uprava i sve ostalo, ne pitaju otkuda porijeklo novca... To su najveći udbaši, rekao je Ćesić Rojs.

Rekao je da je primio i prijeteće poruke, ali da ga nitko ne može zavaditi s kolegama generalima. Poručio je i da bi mu prije ruka otpala nego što bi povukao potpis.

Osvrćući se na optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića na račun premijera Andreja Plenkovića, kojega je Milanović nazvao "udbašenko", Ćesić Rojs rekao je da ni jedan ni drugi nisu Udba. Rekao je da su Milanovića velikom većinom izabrali građani RH te da ga je prihvatio, iako je glasao za Kolindu Grabar-Kitarović.

- Moram priznati, iz dana u dan sve više mi se sviđa i poslije predsjednika Tuđmana, ja otvoreno, jasno i glasno kažem - mi nemamo većeg državnika od gospodina Zorana Milanovića, poručio je.

Ćesić Rojs rekao je i da ne odobrava prepucavanje Milanovića i Plenkovića, dodavši da oni trebaju sjesti za stol.

Pogled.ba