Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Istri je komentirao borbu s epidemijom koronavirusa, a posebno se osvrnuo na situaciju u BiH.

Upitan da komentira vladinu borbu s epidemijom u ovom trenutku Milanović je rekao da se trude, kao i sve vlade.

"I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Europi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini.

Tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je iko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi. To je to", rekao je Milanović.

Dodao je kako konkretne mjere hrvatske Vlade nije i neće komentirati no istaknuo je kako je odluka o osnivanju Stožera "potpuno neustavna, bez obzira o tome što o tome misli Ustavni sud".

"Ja tu ne mogu djelovati", kazao je.

Naša stranka: Milanovića proglasiti nepoželjnom osobom

''U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Što god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH, a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove obitelji'', stoji u priopćenju Naše stranke.

''Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkaznom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada'', dodaje se.

''Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije, ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih'', navode iz Naše stranke.

''Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta'', zaključili su iz Naše stranke.