Migranti u Bihaću provode sate u kladionicama i kafićima pokušavajući se na taj način zaštititi od hladnoće i lošeg vremena, pri čemu na sebe navlače bijes lokalnih ugostitelja, prenose Vijesti.ba.

Dolaze u grupama već od ranog jutra i to čim otvorimo. Većina je ogrnuta dekama i promrzla, mnogi nenaspavani, naruče kavu ili čaj i shede po čitav dan, kaže jedan bihaćki ugostitelj.

Inače, iz policije su upozorili kako problem smještaja i boravka migranata na području Unsko-sanske županije (USŽ) postaje sve izraženiji zbog pogoršanja vremenskih prilika i dolaska hladnijeg vremena.

Potvrdili su kako zaprimaju sve veći broj prijava građana o provalama i nezakonitom boravku migranata u stambenim i drugim objektima na području Bihaća i Velike Kladuše, gdje trenutno boravi najveći broj stranih državljana.

Ministar unutrašnjih poslova USŽ Anel Ramić je dodao kako je u posljednje vrijeme došlo do povećanja broja kaznenih djela i prekršaja čiji su počinitelji migranti i da se najčešće radi o tučnjavama, nasilničkom ponašanju i krađama.