Kako javlja Dnevni avaz, čiji se reporter nalazi na mjestu događaja, oko 10.30 sati migranti su probili policijski kordon na BiH strani te krenuli prema graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Avaz navodi kako među migrantima ima i ozlijeđenih nakon tog probijanja te da su iz Hrvatske došli pripadnici Specijalne policije.

Granični prijelaz Maljevac trenutno je zatvoren za sav promet.
 

Blokiran i vlak s migrantima

Kako javlja Klix na željezničkoj stanici u Bihaću policija je blokirala vlak koji je rano jutros stigao iz Sarajeva, u kojem su uglavnom migranti, te ne dozvoljava iskrcavanje. Klix.ba saznaje da je policija blokirala i prolazak autobusa koji voze migrante.

U vlaku se nalazi više od 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva.

Dio je to mjera kojega su predstavnici županijskih vlasti u utorak usuglasili s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.
 

Zapovjednik županijske polciije Mujo Koričić pojasnio je kako više neće biti dopušten dolazak novih migranata te kako će stoga policajci na prilaznim cestama koje vode ka Bihaću kontrolirati vozila, a posebice autobuse, i zabraniti prolazak migrantima koje eventualno zateknu.

Autobusnim prijevoznicima koji održavaju linije ka Bihaću poslana je obavijest o tome uz preporuku da ne primaju putnike-ilegalne migrante.

U Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju i nadaju se da će u jednom trenutku moći preći granicu i domoći se Europske unije.