Do kraja dana u Bosni i Hercegovini prevladavat će umjereno oblačno i djelomično sunčano. Puhat će slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2°C i 4 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U četvrtak u Bosni prevladavat će pretežno oblačno, a na prostoru Hercegovine umjereno oblačno i djelimično sunčano. Puhat će slab vjetar slab u Bosni južnog a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i -1 °C, na jugu do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 °C i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini prognozira se naoblačenje. U poslijepodnevnim satima izvjesna je slaba kiša ili susnježica u nizim područjima a uvjetovat slabu kišu ili susnježicu, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 °C i 0 °C, na jugu zemlje do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1°C i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg moguć je u centralnim istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Minimalne temperatura zraka u rasponu od -4 °C i 2°C, na jugu zemlje do 3 °C. Maksimalne dnevne temperature između 2 °C i 7 °C, na jugu zemlje do 9 °C.

Inače, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je i prognozu do 7. veljače.

Kako kažu, vrhunac hladnog vala je iza nas - bio je u utorak (25. siječnja). Od sredine tjedna temperature će biti u porastu tako da će i Bosni tokom dana imati pozitivan predznak. Vjetar slab sjevernog smjera će od srijede preći u južni smjer. Temperature će tokom sedmice lagano rasti tako da maksimalne mogu dosezati i do 12°C, navode meteorolozi.

Početkom veljače, prema dostupnim prognostičkim materijalima, očekuje se oblačno i nestabilno vrijeme. Vremenske prilike će biti primjerene godišnjem dobu na kalendaru. U većini krajeva u Bosni je izvjestan snijeg, a na području južne Hercegovine kiša.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -8°C i -3°C u Bosni, 4°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 0 stupnjeva u Bosni do 6 u Hercegovini.