Ovoga će tjedna uživanje u ljetnim danima biti prekinuto u petak jer će diljem Hrvatske, a i u široj regiji, nastupiti pljuskovi i pad temperature, piše Slobodna Dalmacija.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske u utorak će biti pretežno sunčano, te iznadprosječno toplo. Uz umjerenu lokalnu naoblaku očekuju se pljuskovi i grmljavina. Diljem Jadrana bit će sunčano, vrlo toplo i vruće, a temperature bi mogle dosegnuti oko 30 na otocima i uz obalu.

Djelomice ili pretežno sunčano i vrlo toplo bit će u srijedu, u unutrašnjošti će u jutarnjim satima mjestimice biti maglovito. Sredinom dana i poslijepodne uz više oblaka ponajprije su u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana mogući lokalni pljuskovi ili grmljavina. Na Jadranu će uglavnom biti toplo, a temperature će biti slične kao i utorak.

U četvrtak će prema prognozama prema svemu sudeći biti posljednji pravi ljetnji dan ovoga tjedna, jer će već u petak pljuskovi dominirati Hrvatskom, a posebice Jadranom. Zapuhat će jugo, što će najviše smetati meteoropatima, osjetljivima na promjene vremena.

Nagovještaj jeseni koja dolazi u Hrvatskoj će se osjetiti u subotu, a temperature će pasti i za 7 do 8 stupnjeva. Zato uz kišobrane pripremite i malo topliji rukav, trebat će vam, posebno u večernjim satima. U nedjelju će vremenske prilike biti većinom iste kao i u subotu, dnevne temperature u kontinentalnom dijelu Hrvatske bit će oko 15 stupnjeva, dok će na Jadranu najviša temperatura biti oko 20 stupnjeva.