Stabilno vrijeme zadržat će se do utorka kada, prema riječima Krajinovića, slijedi drastičnija promjena vremenskih prilika u BiH.

– Ta promjena će se ogledati u čestim oborinama. U utorak i srijedu bit će dosta obilne, posebno na sjeverozapadu i sjeveru BiH gdje se očekuje oko 30 litara kiše po metru četvornom. U takvim okolnostima, uz nešto jači vjetar, vrijeme će biti dosta promjenljivo, oblačno.

Kada su u pitanju temperature zraka, iznadprosječno visoke vrijednosti za ovo doba godine očekuju se do 21. studenoga. Nakon toga slijedi pad vrijednosti temperatura, pa će jutarnje širom zemlje biti ispod nule, a maksimalne dnevne u Bosni od 4-9°C. Dosta hladnije razdoblje očekuje se krajem mjeseca – naveo je Krajinović.

I pored toga što će krajem mjeseca biti hladnije, temperature ni blizi, kako kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, neće se približiti rekordima za studeni.

– Apsolutni rekordi za studeni se kreću od minus 20, koliko je izmjereno u Bugojnu 29. studenoga 1973., pa sve do minus 5°C, koliko je zabilježeno u Mostaru 12. studenoga 1897. godine – dodaje Krajinović.

– Za sada samo na najvišim planinama u središnjim i istočnim predjelima BiH bit će snijega, ali ne u značajnijim količinama da bi se uživalo u zimskim sportovima. Što se tiče nizina, prognostički modeli koji dosežu do 2. prosinca, nisu evidentirali veći snijeg.

Faktor.ba