Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na današnjoj redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije, podnositelja zahtjeva JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar koja je dopunjena novim proizvodnim objektom vjetroelektranom „Mesihovina“, općina Tomislavgrad.

Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdane su gospodarskim društvima AD TANK d.o.o. Stolac i MERKEZ-OIL d.o.o. Novi Travnik.

Postupajući po Zahtjevu za oduzimanje dozvole za rad na današnjoj je sjednici doneseno Rješenje kojim se imatelju dozvole AL Trade d.o.o. iz Mostara oduzima Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda.

U postupak javne rasprave upućen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva d.o.o. „BH STRUJA“ Cazin.

Tekst nacrta dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK je na današnjoj redovitoj sjednici donio i rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

Donesena je i odluka o usvajanju Godišnjeg završnog obračuna FERK-a za 2018. godinu.