Napadač francuske reprezentacije Kylian Mbappe ispričao se u utorak cijeloj naciji što je promašio presudni kazneni udarac u utakmici osmine finala protiv Švicarske u kojoj su svjetski prvaci ispali s Europskog prvenstva.

Utakmica je završila u regularnom dijelu rezultatom 3-3. Poveli su Švicarci golom Seferovića, a onda je Karim Benzema zabio dva gola u razmaku od tri minute da bi Paul Pogba povećao na 3-1. No onda Švicarci zabijaju dva gola u zadnjih 10 minuta što je odvelo utakmicu u produžetke. No kako je rezultat i nakon produžetaka ostao isti pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a vratar Švicarske Yann Sommer uspio je obraniti udarac Mbappea, zadnjeg izvođača za Francusku.

Mbappe je rekao da je Francuska bila "nevjerojatno tužna" nakon ispadanja s turnira i da će ga njegov promašaj noćima držati budnim.

"Žao mi je zbog ovoga. Htio sam pomoći momčadi, ali nisam uspio", napisao je Mbappe na svom Instagramu. "Bit će teško spavati nakon ovoga, ali nažalost to su usponi i padovi ovog sporta koji toliko volim."

"Najvažnije će biti ponovno se vratiti jači za buduće izazove. Čestitke i sretno švicarskoj momčadi", završio je Mbappe.