Tek nekoliko dana nakon što je Bugatti pokazao potencijal trkaćeg Bolidea, nova bomba odjeknula je iz usta Mate Rimca.

Godinama, pa i desetljećima se govori kako bi Bugatti mogao ponuditi limuzinu, možda čak i SUV model, ali svakako bar još jedan model. Nagađanjima je očito stigao kraj jer je Mate Rimac za Motor Trend otkrio kako bi trebala izgledati budućnost Bugattija.

Mate je još prije dvije godine ideju da bi mogao biti na čelu Bugattija smatrao nemogućom, a sada aktivno sudjeluje u kreiranju budućnosti proizvođača najprestižnijih hipersportskih automobila. Renomirani magazin kaže kako je Mate novi šerif koji želi i može puno više napraviti od Bugattija te u njegovoj gami vidi različite modele i, dakako, električni ili bar elektrificirani pogon.

"Mogao bi napraviti nešto ludo", samozatajno je najavio Mate promjene u kompaniji i onda se malo otvorio: "S tom markom možete napraviti jako puno. Možda SUV ili coupe s dugim prednjim poklopcem ili nešto apsolutno ludo o čemu nitko ne razmišlja."

Stvari su tu jasne. Rimac će razvijati dva nova Bugattijeva modela, i to do 2030. godine. Prvi je benzinsko-električni hibrid, a drugi električni model. Mate pritom jasno objašnjava kako je VW prevelik i da bi njegov razvoj hipersportskog automobila stajao milijarde. On će kao maloserijski proizvođač razvoj moći optimizirati i, što je bitno, neće se ograničavati W16 benzinskim motorom.

A do tada je plan da Bugatti plasira 40 primjeraka trkaćeg Bolidea po cijeni od gotovo 5 milijuna USD, kao i da do kraja 2023. godine završi proizvodnju svih primjeraka Chirona, prenosi Index.hr. Rimac Automobili će pak ostati mali proizvođač s do 50 Nevera godišnje, a onda bi kroz 2 do 3 godine trebao stići i nasljednik, opet hrvatskog imena.