Švicarska tenisačica Martina Hingis (37) na završnom turniru najboljih ženskih parova, na kojem se s Kineskinjom Chan Yung-Jan već plasirala u polufinale, najavila je da je će taj turnir biti njezin posljednji i da ća će nakon 23 godine završiti svoj sportski put. Švicarka, pobjednica pet Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, duže vrijeme nastupa samo na turnirima parova, gdje skuplja naslov za naslovom.

Ove godine osvojila je devet, a ukupno 64 turnira. Na Grand Slam turnirima osvojila je 13 titula, od kojih sedam u mješovitim parovima. ''Na mogu vjerovati da su od mog debija prošle 23 godine. Nažalost došlo je vrijeme za oproštaj, moj zadnji meč će biti ovdje u Singapuru. Tenis je bio uvijek moja strast, zahvalna sam na svim izazovima, mogućnostima, prijateljstvima i odnosima koje mi je ponudio. Ali to neće biti kraj. Povijest pokazuje da ne mogu dugo bez tenisa.

Vidjet ću koju ću igrati ulogu u tenisu u budućnosti'', kazala je Hingis, koja se već nekoliko puta opraštala od tenisa zbog zdravstvenih problema, ali se uvijek vraćala - prvi put 2003. zatim 2007., a posljednji put u 2013. godini.