- Mislim da akteri koji su potpisali sporazum ( SDA, DF- Savez za promijene, op.hms) nisu djelovali potpuno uvjereno da je to nešto što će doživjeti realizaciju, a s druge strane, ako bi se dogodilo da sporazum bude realiziran, mislim da će SDA takvom selekcijom biranja partnera kako oni žele, ne uzimajući u obzir tko je pobjednik u kojem entitetu i na strani kojeg konstitutivnog naroda, na taj način proizvesti krizu u Bosni i Hercegovini sličnu ili možda i veću nego onu koju je proizveo SDP u prošlom mandatu, birajući one koji su njima u tom trenutku bili po volji, a ne prema objektivnoj izbornoj situaciji, izjavila je zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH Milica Marković u intervju sarajevskom “Oslobođenju”.
Marković smatra kako će ukoliko se i realizira sporazum (SDA, DF- Savez za promijene, op. HMS), on napraviti veliku krizu u BiH, prije svega u pogledu Doma naroda BiH, jer će SNSD, DNS i SP imati tri delegata i normalno da će imati većinu u Klubu srpskog naroda. Tako će teško oni bilo što moći provesti ukoliko ne naprave sporazum sa SNSD-om.

Upitana je li nakon sastanka lidera koalicije SNSD, DNS i SP u Brčkom situacija u RS-u po pitanju formiranja vlasti postala jasnija, Marković kaže kako “misli da jeste”.

– Na osnovu izjava trojice predsjednika nakon sastanka evidentno je da će koalicija između SNSD-a, DNS-a i SP-a i dalje ostati na sceni, sigurno u naredne četiri godine na entitetskoj razini, a isto tako ćemo zajedno nastupati i u Parlamentarnoj skupštini BiH. Sada će, nakon objave službenih izbornih rezultata, biti priopćeno ime mandatara, koje će biti predmet novih razgovora između trojice predsjednika, zaključila je Marković.