U javnosti su sve glasnije priče da “ovaj virus” nije isti kao onaj u ožujku, te da tek rijetki oboljeli od Covida-19 imaju teže simptome. Alemka Markotić, čini se, ne slaže se s tom tezom.

"Viđamo sve ozbiljnije upale pluća i to ne smijemo izgubiti iz vida, ti rendgeni mogu izgledati zastrašujuće, ne vidite pluća i pitate se kako čovjek uopće diše", rekla je Markotić u razgovoru za Dnevnik Nove TV dodavši da situacija u ovom trenutku nikako nije zadovoljavajuća.

"Sad postaje sve ozbiljnije i do jeseni je bitno da shvatimo da je pred nama dugo i teško razdoblje u kojem će osim covida biti i drugih respiratornih bolesti", rekla je te istaknula kako vidi na dječjim igralištima i u kafićima da nema pridržavanja mjera i distance.

"Što ćemo onda reći gdje su se zarazili? Svejedno je, rezultat će biti zaraza", kazala je te istaknula kako se moramo odgovorno ponašati.

Što se tiče pronalaska cjepiva, Markotić kaže da javnost nema novih saznanja dok ih ne objave tvrtke koje ih razvijaju, a sada rade propagandu jer bi svatko htio biti prvi.

"Na proljeće bi moglo biti realno, ako studije ne pokažu da ima nuspojava nekih", dodala je.