Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu nalaze od 1. prosinca 2020. Tiskane su u arku te kao samoljepive marke u roli pakirane u praktične kutijice od po 100 komada. Korištenje samoljepivih maraka je jednostavno i brzo. U prvom redu namijenjene su poslovnim korisnicima koji ne ispunjavaju uvjete za potpisivanje ugovora o predaji pošiljaka, ali i svim korisnicima koji svakodnevno koriste uslugu slanja pismovnih pošiljaka.

Novo sunce i novi dan za čovječanstvo rađaju se s rođenjem Božjega sina Isusa Krista koji je došao na svijet radi oproštenja grijeha i spasenja svega svijeta. Proroci Staroga zavjeta navijestili su rođenje Mesije i proročanstvo je ispunjeno o čemu svjedoče tekstovi Novog zavjeta. Isusov rođendan je blagdan ljubavi i mira, a kršćani cijeloga svijeta slave ga 25. prosinca.

Ovo izdanje koje autorski potpisuje Vilim Parić, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba