Hrvatski tenisač Marin Čilić (23. ATP) plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je danas u sjajnom četvrtfinalnom meču svladao Rusa Andreja Rubljova (7. ATP).

Meč je trajao više od četiri sata, a na kraju je bilo 3:2 za Čilića, po setovima 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6.

Oba tenisača su od početka meča koristila svoje najjače oružje, tako da smo već u prvom setu vidjeli gotovo 15 asova s ​​obje strane. Stoga nije ni čudo što nije bilo puno prilika za break, a u prvom setu odlučio je 11. gem kada je Čilić izgubio svoj servis, pa je Rubljov poveo s 1:0.

Hrvatski tenisač je u nastavku meča servirao smrtonosno, ne dopuštajući Rusiji priliku za protunapad. Uspio je izboriti i break u drugom gemu koji je bio dovoljan za izjednačenje u setovima.

Identičnu sliku vidjeli smo i u trećem setu gdje je ponovno napravio jedan break, ovaj put u sedmom gemu. Zverev je zaigrao puno slabije na svoj servis, dok je Čilić igrao u svom ritmu i preokrenuo u setovima 2:1.

Marinov servis stao je tek u četvrtom setu, u kojem je po starom receptu bio dovoljan jedan break. Rubljov je u osmom gemu napravio break, uzeo set 6:3 i izjednačio na 2:2.

Oba tenisača nisu pogriješila ni u ključnom petom setu, pa su odigrali tiebreak u kojem je Čilić odigrao fantastično i slavio 3:2 u setovima.

U polufinalu Roland Garrosa Čilić će igrati protiv pobjednika meča između Norvežanina Caspera Ruuda (8. ATP) i Danca Holgera Vitusa Nodskova Runea (40. ATP). Ova utakmica igra se večeras s početkom u 21:15 sati.