Najčitaniji španjolski list nahvalio je Luku Modrića kao nikada ranije. U tekstu pod naslovom "Legenda o Modriću ne staje rasti" proglasila ga je najboljim veznjakom u povijesti najvećeg kluba te usporedila s dvojicom nedodirljivih.

"Nikada u povijesti Reala nije 36-godišnjak toliko značio klubu i dominirao u njemu. U dvije glavne utakmice jeseni, protiv Real Sociedada u La Ligi i Intera u Ligi prvaka, sjajno je odigrao po svih 90 minuta i još prvi put bio kapetan. Hrvat je posebno efektnu lekciju očitao protiv Intera, koji je prije tri godine uradio sve da dovede najboljeg igrača tadašnjeg SP-a", piše Marca, prenosi Index i dodaje:

"Modrić, koji i u veteranskim godinama donosi magiju igri Reala, legenda je kluba, vjerojatno najbolji veznjak koji je igrao za taj klub. Otkako je Reala, nijedan njegov veznjak nije u toj dobi bio tako važan ni igrao na takvoj razini. Na poziciji koja zahtijeva najviše i na kojoj se jako rijetko može vidjeti veterane da pružaju partije makar više srednje klase, Modrić igrao kao da je u najboljim godinama."

Marca poseže u povijest kako bi našla slične primjere, ističe kako su legende Jose Maria Pena i Ipina 30-ih i 40-ih igrali za Real u dobi u kojoj je Modrić danas, ali tada više nisu bili ni prvotimci, a kamoli ključni igrači. Razlog je taj što je "sredina terena drobilica čak i vrhunskih te dugovječnih igrača". Jedan od takvih bio je veliki Miguel Munoz, ali kako podsjeća Marca, on je s Modrićevih 36 godina odigrao samo šest utakmica u sezoni. "Jedini koji se donekle približio Hrvatovom idealu u Realu je Munoz Pirri, koji se oprostio pobjedom u finalu Kupa kralja 1980. i kao prvotimac, ali u sezoni u kojoj je navršio 35 godina je iz veze prekomandiran na libera, zapovjednika obrane."

"Na kraju Marca stavlja Modrića u ravan one dvojice najvećih: "Hrvat neće biti najstariji igrač u povijesti Reala. To su Ferenc Puskas (39) i Alfredo Di Stefano (37), ali on ne pati od toga. Modrić je legenda na razini ta dva Realova giganta."