Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović izbrisani su iz registra članova GNK Dinamo, objavila je u službenom priopćenju udruga Dinamo to smo mi.

Ljudi osuđeni za izvlačenje 116 milijuna kuna i kažnjeni s ukupno više od 13 godina zatvora isključeni su iz članstva nakon što je Udruga u svibnju ove godine tražila njihovo isključenje iz kluba budući da su izravno kršili statut kluba čiji su bili član.

U klupskom statutu u članku 19. stoji da će "klub zahtjev za članstvom odbiti svakoj osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci”.  

"Na zahtjev za isključenjem ove trojice iz kluba nam iz Dinama nikad nisu odgovorili, ali uvjereni smo da to njega ne bi došlo da mi nismo predali zahtjev. Pozdravljamo odluku da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Sljedeći naš korak bit će da od optuženika zatražimo da klubu vrate novac koji su uzeli što je klupska skupština propustila učiniti. Također, tražit ćemo i kaznenu odgovornost članova skupštine koji su izglasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom", rekao je predsjednik Udruge Josip Čošić i dodao da će Udruga u utorak u 20 sati u zagrebačkom kazalištu Vidra održati tribinu o klubu i njegovoj budućnosti, piše Index.hr.

Podsjetimo, Zdravko Mamić osuđen je u lipnju na šest i pol, Zoran na četiri godine i 11 mjeseci, a Damir Vrbanović na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama i oštećenja državnog proračuna. Dan prije presude, Zdravko je pobjegao u Hercegovinu.