Najmanje tri osobe poginule su u jakoj eksploziji koja je nekoliko minuta prije 15 sati potresla centralni dio Madrida. Za četvrtom osobom, za koju se također pretpostavlja da je poginula, spasilačke službe još tragaju.

Eksplozija se dogodila u području Puerta de Toledo. Četiri posljednja kata zgrade su potpuno uništena, a krhotine i dijelovi su pali na ulicu i napravili veliku štetu te usmrtile dva pješaka. Treća preminula osoba je električar koji je u trenutku eksplozije provjeravao bojler. 

Kako piše El Mundo, eksplozija se osjetila nekoliko kilometara dalje. Uništena je zgrada koja se nalazi do crkve La Paloma, u posjedu nadbiskupije. U njoj su se nalazile prostorije župe i Caritasa, a na gornjim katovima su bile svećeničke rezidencije.

 



Kako je priopćila Hitna pomoć, poginula je 85-godišnja žena, a prema navodima El Paisa, električar koji je poginuo imao je 35 godina. Ozlijeđeno je 11 osoba, od kojih jedna teže. Među ozlijeđenima su svećenik, ali i dva policijska službenika kojima je ukazana pomoć na mjestu nesreće.

U ovu četvrt je poslano 120 policijskih službenika kako bi pomogli u raščišćavanju ruševina, evakuaciji građana i održavanju reda i mira. Vatrogasci pokušavaju učvrstiti dijelove zgrade kako se ne bi dalje urušavala, ali imaju problem zbog požara koji je izbio nakon eksplozije kao i gasa koji curi.

Na terenu si psi tragači, kao i helikopter.