Eksplozija plina izazvala je požar u zgradama u Latinskoj četvrti u središtu Pariza, rekli su dužnosnici i svjedoci, a policija je izvijestila da je najmanje 29 osoba ozlijeđene. Od svih ozlijeđenih, sedam je u kritičnom stanju, izvijestila je Pariška policijska uprava. Ravnatelj pariške policije Laurent Nunez je u međuvremenu objavio da je požar stavljen pod nadzor.

Televizija BFM prikazala je kako vatrogasne službe zatvaraju objekt i pokušavaju ugasiti požar, a Parižani su na Twitteru objavili slike velikog oblaka dima koji je bio vidljiv u većem dijelu grada.

Novinar Olivier Galzi rekao je za televiziju BFM da je vidio kako se fasada obližnje zgrade "potpuno urušila". Policija je upozorila ljude da izbjegavaju to područje. Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je požar izbio u ulici Saint-Jacques u petom okrugu u blizini Luksemburškog vrta i Sveučilišta Sorbonne.

Porastao broj ozlijeđenih

Broj ozlijeđenih porastao je na 29. Osim toga, dvije osobe se smatraju nestalima. U tijeku je pretraga ruševina. Ravnatelj obližnje glazbene škole kaže da je eksplozija bila toliko jaka da ga je bacila na pod dok je bio u uredu.

Cijelo šire područje oko eksplozije ogradila je policija, a evakuirani su stanari nekoliko okolnih zgrada.

Policija trenutno pregledava snimke sigurnosnih kamera kako bi ustvrdili detalje eksplozije. Tako su došli do zaključka da se eksplozija dogodila točno u 16:55. Na snimci se vidi i čovjek kako ulazi u zgradu neposredno prije eksplozije.